solarsedum

Ook bij ZONUZON, het Solar Sedum Systeem!

Haal 6 tot wel 24% meer rendement uit uw zonnepanelen systeem. Hoe? Door het combineren van zonnepanelen met een groendak!

Het Solar Sedum Systeem! Een groendak / vegetatiedak bestaande uit sedum planten is een duurzame investering voor elk pand! De combinatie zonnepanelen en groendak biedt tal van voordelen.

Uit recent onderzoek uit Berlijn door hoog aangeschreven Universiteiten blijkt dat een groendak helpt een hoger rendement te genereren uit een zonnepanelen systeem. Alleen al het groendak dat onder de PV installatie ligt zorgt voor 6 tot wel 24% extra stroomopbrengst. Het heeft namelijk een verkoelend effect en zonnepanelen genereren een hoger rendement bij een koele omgevingstemperatuur. Dit is niet het enige voordeel. Doordat een groendak ervoor zorgt dat de temperatuur van de zonnepanelen veel minder fluctueren, zal ook de omvormer tot wel twee keer langer mee gaan. De omvormer is normaal gesproken hetgeen wat, afhankelijk van het merk, om de 8 – 15 jaar vervangen moet worden. Door de combinatie met een groendak is dit dus verleden tijd!

Solar-sedum-systeem-rieken-groendaken-en-zonuzon3.1 Solar-sedum-systeem-rieken-groendaken-en-zonuzon3.2 Solar-sedum-systeem-rieken-groendaken-en-zonuzon3.3 Solar-sedum-systeem-rieken-groendaken-en-zonuzon3.4

 

 

 

 

 

Ook al is de investering hoger, een combinatie van zonnepanelen met een groendak is vele malen voordeliger dan alleen een zonnepanelen systeem of alleen een groendak. Doordat ze elkaar versterken zal de terugverdienperiode / terugverdientijd veel sneller verstrijken.

Een mooi en goed werkend Solar Sedum Systeem begint bij het juist plaatsen en installeren ervan. Daarom hebben wij een samenwerkingsverband in het leven geroepen met DE groendak specialisten van het land, Gebroeders Rieken Groendaken. Tezamen zijn wij in staat een duurzaam en kwalitatief hoogwaardig Solar Sedum Systeem neer te zetten!

zonnepanelen en groendak

Alle voordelen van een Solar Sedum Systeem op een rijtje:

√  Een hoger rendement (6% – 24%) per paneel;
 Het verlengt de levensduur van dakbedekking tot wel 3 keer;
√  Het verlengd de levensduur van een omvormer tot wel 2 keer;
√  Het verlengd de levensduur van de zonnepanelen;
√  De terugverdienperiode is korter;
√  Het verhoogt de waarde van uw vastgoed;
 Werkt kostenbesparend door verlaging van energie en onderhoudskosten;
√  Het oog wilt ook wat, het ziet er veel mooier uit;
 Het groendak haalt stof en schadelijke stoffen uit de buitenlucht, dus verbetering van het klimaat;

Solar-sedum-systeem-rieken-groendaken-en-zonuzon

√  Verbetering van de geluidsisolatie;

√  Het groendak zorgt voor een natuurlijke airconditioning/voorkomt hittevorming in en om een gebouw;
 Verbetert de wateropvang en vermindert daardoor afvoerproblemen;
√  Er zijn meerdere gemeentes in het land die hier flinke subsidies op geven.

Klik hier om te kijken of u in aanmerking komt voor subsidie.

Solar sedum systeem rieken groendaken zonuzon

 

Bij interesse kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen per telefoon, mail of via het offerte aanvraag formulier rechts.

 

 

About The Author

sidebar-cta-repairs
sidebar-cta-careplan
sidebar-cta-installations

Comments

More Posts You May Find Interesting